Karaten byggde kontor och café-lounge åt TideCar

TideCar är Sveriges största bildvårdscenter beläget vid Stigs Center i Göteborg. Här har man byggt en framgångsrik verksamhet som erbjuder rekond, gör det själv, lastbilstvätt och en biltvättsgata med en conveyer (transportsband). När grannlokalen blev ledig tog ägaren Ashkan Hatamifar chansen att utöka verksamheten ytterligare och bygga Sveriges största tvättscenter på hela 1200 kvm. Men Ashkan ville även skapa en bättre kundupplevelse: – Jag ville bygga en café-lounge där både vuxna och barn kunde underhålla sig under tiden bilen togs om hand av vår personal samt en ovanvåning med en kontors- och möteslokal. Ashkan skissade ner sin idé och tog sedan hjälp av Mona Jinak, som är arkitekt och en släkting, för att förfina ritningen.

När det var dags att förverkliga idén gick Ashkan på en rekommendation och kontaktade arbetsledaren Daniel Järkvist på Karaten Bygg. – När vi kom hit var det bara en gammal lastbilstvätt med högt i tak och en stomme som ett annat företag hade påbörjat så våra snickare Johan, Richard, Thed och Lukas har verkligen gjort ett fantastiskt jobb.

Ashkan är väldigt nöjd med arbetet som gått på löpande räkning: – Hela projektet har gått enligt plan från start till slut och vi har längs vägen haft en bra dialog med snickarna och som gjort några anpassningar till det bättre, säger Ashkan och fortsätter. – Jag uppskattar att Karaten Bygg var kompetenta och lade stor vikt på finishen, där det ofta annars brister.

I den nya café-loungen kan man gå in och ta en fika, slå sig ner i skön soffa framför en TV, spela TV-spel eller spruta med en vattenkanon genom de stora glasfönstren ut i tvätthallen, vilket de mindre barnen tycker är mycket underhållande. – Våra kunder verkar uppskatta vad vi och Karaten Bygg har åstadkommit, säger Ashkan och blickar nu framåt mot utbyggnaden av lastbilstvätten på anläggningen som kommer att bli Nordens största.